Effektiva snabbkommandon för en smidigare upplevelse på webben

post thumb
Snabbkommandon
kirjoittanut Lars/ 10 Apr 2024

Effektiva snabbkommandon för en smidigare upplevelse på webben

Att navigera på internet kan vara både underhållande och produktivt, men det kan också vara tidskrävande om du inte använder de rätta verktygen. Snabbkommandon är datorfunktioner som låter dig utföra åtgärder snabbt genom att helt enkelt trycka på några tangentkombinationer.

9 användbara snabbkommandon

 1. Ctrl + T: En av de mest användbara kommandona är att öppna en ny flik i webbläsaren. Med detta kan du fortsätta surfa utan att stänga din nuvarande flik.
 2. Ctrl + W: För att stänga den aktuella fliken i webbläsaren, använd detta kommando. Det sparar tid när du vill bli av med en flik som inte längre behövs.
 3. Ctrl + Shift + T: Ibland stänger vi en flik av misstag. Med detta kommando kan du snabbt återställa den senast stängda fliken och fortsätta där du slutade.
 4. Ctrl + Tab / Ctrl + Shift + Tab: Växla mellan flikar framåt och bakåt i webbläsaren. Detta gör det enkelt att bläddra igenom öppna flikar utan att använda musen.
 5. Ctrl + L eller F6: Markera webbadressfältet. Med detta kan du snabbt börja skriva en webbadress eller sökterm utan att använda musen för att klicka på fältet.
 6. Ctrl + Enter: För att snabbt öppna en webbadress, lägg till “www.” och “.com” runt texten i webbadressfältet och tryck sedan på Ctrl + Enter. Detta sparar tid när du skriver in webbadresser.
 7. Ctrl + Shift + N: Inkognitoläge. Genom att använda detta kommando kan du öppna ett inkognitofönster som inte sparar din webbhistorik eller cookies, vilket är användbart för privat surfning.
 8. Ctrl + D: Lägg till den aktuella sidan till bokmärken. Detta är användbart för att spara sidor som du vill återvända till senare utan att behöva söka efter dem igen.
 9. Ctrl + F: Sök efter text på den aktuella sidan. Detta är en snabb och enkel metod för att hitta specifik information på långa webbsidor.

Snabbkommandon för att logga in på en webbsida

Vi fick en läsarfråga om det är möjligt att logga in snabbare. Vanligtvis finns det inget standard snabbkommando för att logga in på en webbplats eftersom det är en aktivitet som kräver att du anger användarnamn och lösenord i inloggningsformuläret på webbplatsen. Men det finns några tangentbordskommandon som kan hjälpa dig att navigera snabbare när du t ex ska logga in på Jalla Casino:

 • Tab: Använd Tab-tangenten för att navigera mellan olika fält på inloggningsformuläret. Detta låter dig snabbt flytta mellan användarnamns- och lösenordsfälten utan att behöva använda musen.
 • Enter: När du har angett dina uppgifter kan du trycka på Enter-tangenten för att skicka inloggningsformuläret. Detta fungerar vanligtvis som att klicka på “Logga in” -knappen.

Genom att använda dessa tangentbordskommandon och IT tips kan du snabbt och effektivt navigera genom inloggningsprocessen på webbplatser utan att behöva använda musen så mycket.