Bra appar och webbsidor som förenklar livet

post thumb
Bra Appar
kirjoittanut Lars/ 20 Feb 2021

Bra appar och webbsidor som förenklar livet

Om du googlar ”bra appar” får du upp cirka 750 000 000 resultat. Det är en svindlande siffra som gömmer ett enormt urval. Att veta vilka appar som faktiskt tillför något extra och gör vardagen eller arbetslivet enklare är inte helt enkelt. Vi på EZ IT har därför gjort en djupdykning i vilka som är de bästa apparna och jämförelsesidorna just nu.

Appar som gör det enklare och billigare att handla mat

Marknaden för sidor och bra appar som gör det enklare att hitta billig mat har formligen exploderat. Tiendo är en app som håller koll på aktuella rabatter lokalt. Dels kan du snabbt se vilka katalogerbjudanden och kuponger som gäller hos handlare just nu, dels har man en smart funktion med en karta som gör att du hittar till själva butiken, kan se avstånd, öppettider osv.

Om du installerar Storewards kan du samla poäng genom att fotografera kvitton från Coop och Lidl. Vi har testat, och det är smidigt att byta poängen mot en utbetalning via PayPal. En annan favorit är Matpriskollen. Appen låter dig söka och göra prisjämförelser på varor. Det vi gillar med den här appen är att den även låter dig bevaka priser.

Bra appar för billigare el, försäkringar och annat nödvändigt till hemmet

Konsumenternas.se är inte en app utan en sida som drivs av Konsumentverket. Det är ett pålitligt alternativ för oberoende konsumentinformation och jämförelser av erbjudanden inom olika branscher. Om du söker en ny försäkring kan Insplanet.se vara ett alternativ. Den här sidan har specialiserat sig på försäkringar för hushåll och låter dig smidigt jämföra utbudet.

Compricer har ingen app, men det är Sveriges största jämförelsesida för privatekonomi. Flera branscher finns i sökfunktionen, bland annat lån, försäkringar och elbolag.

Jämför priser på hygienartiklar och smink

Att ta hand om hygien och kropp kostar ofta mer än vad det borde, med bra appar finns stora pengar att spara. Comprado låter dig jämföra priset på olika typer av tjänster utifrån din geografiska position. Via sidan kan du jämföra frisörtjänster och boka tid genom att klicka dig vidare till bokningssystem online.

Om du vill bättra på högra vikar, skaffa fylligare ögonbryn eller få ett tätare skägg är sajten Hair Transplant ett bra alternativ. Sidan samlar erbjudanden från ackrediterade kliniker på ett och samma ställe.

Pricerunner och Prisjakt är två sidor som hängt med länge och som utvecklat egna bra appar. Hos de två giganterna finns det mesta, och när det kommer till hygienartiklar kan du jämföra allt från priser på smink till rakapparater och hårfönar.

Skydda lösenorden och håll reda på appar och sidor

När du installerat ett stort antal bra appar och besökt sidor med inloggning kvarstår den lilla detaljen att hålla reda på alla lösenord, och inte minst att förvara dem på ett säkert sätt. Många lösenordshanterare kostar pengar, men det finns riktigt bra gratisalternativ. En lösenordshanterare är ett program som lagrar inloggningsuppgifter och fyller i dem när de behövs.

Dashlane är en lösenordshanterare som finns för alla större webbläsare och även som app för Android och iOS. Dashlane är mycket enkel att använda och har dessutom en lösenordsgenerator. Nackdelen är att gratisversionen inte erbjuder obegränsat antal lösenord. En annan lösenordshanterare med många år på nacken är RoboForm. Man erbjuder ett obegränsat antal lösenord och gör det även enkelt att dela lösenord.

1 Password är vår favorit. Det är en lösenordssamlare som vunnit flera utmärkelser. Den lagrar lösenord, fyller i kreditkortsnummer och har en lösenordsgenerator. Appen finns både för iPhone och Android.